DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje v krajských volbách s číslem 5 - v 9 krajích z 1. místa a ve 4 krajích z 2. místa

30.08.2020 11:11

 

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT bude kandidovat ve všech krajích s volebním číslem 5, které jí vylosovala Státní volební komise. DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT bude díky tomuto číslu kandidovat v 9 krajích (Středočeský, Jihočeský, Liberecký, Pardubický, Vysočina, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský, Moravskoslezský) z prvního místa a ve zbývajících 4 krajích (Plzeňský, Karlovarský, Ústecký a Královéhradecký) z druhého místa. Voliči tedy dostanou obálku s hlasovacím lístkem DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT v devíti krajích jako prvním a ve čtyřech krajích jako druhým. Ve všech krajích kandiduje celkem   85 stran, hnutí a koalic.

 

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zúčastní voleb ve všech 13 krajích, s tím, že na svých kandidátních listinách   má čtyři pětiny žen, tj. 84 %, a 16 % mužů. Na kandidátkách je uvedeno 90 % ochránců zvířat bez politické příslušnosti a 10 % členů strany DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT.

 

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje v nadcházejících volbách se záměrem bojovat v krajských zastupitelstvech prioritně za ochranu zvířat a jejich práv, ale současně i za ochranu přírody, životního prostředí, ovzduší, krajiny a kulturního dědictví.

 

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT složila kandidátní listiny ze svých členů, příznivců a z dalších ochránců zvířat, kteří se dlouhodobě a aktivně věnují ochraně a záchraně zvířat nebo se pohybují v oblasti pomoci zvířatům.

 

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT je 20. registrovanou politickou stranou za práva zvířat ve světě, resp. Česká republika je 20. zemí, ve které existuje strana zaměřená primárně na obranu práv zvířat.

 

 

ŘV DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT

 

 

V Domažlicích 29. 8. 2020