Ochránci zvířat kandidují s DSZ na radnice měst a obcí - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

22.08.2018 19:18

Ochránci zvířat společně s Demokratickou stranou zelených /DSZ/ sestavili a podali 36 kandidátních listin pro podzimní volby do zastupitelstev obcí. Z toho na radnice 16 měst, 3 městských částí (Praha, Ostrava), 3 městysů a 14 obcí. 

Kandidují ve většině míst jako sdružení DSZ a NK. Více jak dvě třetiny kandidátek mají vlastní názvy, které vyjadřují hlavní priority DSZ i jejich kandidátů: ochrana zvířat a jejich práv, ochrana přírody a životního prostředí.
Např. v Praze DSZ kandiduje pod názvem S.O.S. ZA PRÁVA ZVÍŘAT, s názvem ZVÍŘATA JSOU MŮJ ŽIVOT v Brně, ZA PRÁVA ZVÍŘAT A ZDRAVOU PŘÍRODU v Pardubicích, PROTI ZABÍJENÍ A TÝRÁNÍ ZVÍŘAT v Chomutově, ZVÍŘE NENÍ VĚC v Kolíně, ZVÍŘE NEUMÍ ŘÍCT NE, MY ANO! v Trutnově, S.O.S. POMOZME ZVÍŘATŮM ve Vsetíně, ZA ZVÍŘATA A JEJICH PRÁVA v Dobřanech, S.O.S. ZA PRÁVA ZVÍŘAT, STOP JEJICH TÝRÁNÍ v Úpici, JSEM PROTI TÝRÁNÍ ZVÍŘAT v Břvanech, ČAS NADĚJE, ZA PRÁVA ZVÍŘAT A BUDOUCNOST NAŠICH DĚTÍ v Brankovicích, S.O.S. ŽIVOT PRO KONĚ v Mířkově. DSZ a OZ kandidují i v Plzni, Uherském Hradišti, Písku, Letohradě, Klatovech, Domažlicích, Poběžovicích, Kolovči, Klenčí pod Čerchovem, Postřekově, Chodově, aj. 

 DSZ a OZ