Odpověď DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT předsedovi vlády Andreji Babišovi na jeho dopis reagující na petici za ukončení dlouhých transportů živých zvířat

21.03.2021 14:49

Vážený pane předsedo vlády,

 

děkujeme za Váš dopis reagující na naši petici za ukončení dlouhých transportů živých zvířat a oceňujeme Váš přístup k této problematice.

 

Touto peticí jsme chtěli upozornit, jak sám uvádíte, že nařízení přímo aplikovatelné v ČR transporty živých zvířat na dlouhé vzdálenosti nezakazuje. Stanoví závazné, avšak pouze formální podmínky, které je nutno dodržet. Praxe je však naprosto jiná, vycházíme-li z mnoha různých zpráv, informací a obrazových materiálů z převozů a z dalších veřejně přístupných zdrojů. Účelem této petice je rovněž poukázat na utrpení zvířat při dlouhých přepravách a dosáhnout ukončení těchto transportů, proto petiční akce pokračuje nadále. Za čtyři týdny petici již podpořilo přes dva tisíce občanů.

 

Děkujeme za Vaši aktivitu v postoupení naší petice k přímému vyřízení panu ministru zemědělství ČR Tomanovi a rovněž za Váš požadavek na prověření dodržování podmínek stanovených výše uvedeným nařízením Rady ze strany přepravců hospodářských zvířat, resp. o zpřísnění kontrol prováděných transportů živých zvířat ze strany krajských veterinárních správ. Vážíme si každého vstřícného kroku směřujícímu ke zlepšení života zvířat a ochraně jejich práv.

 

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT si klade za cíl prosazení důslednější ochrany zvířat, přírody a životního prostředí, ale též větších práv pro zvířata, resp. jejich větší právní ochranu.

 

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT vystupuje proti všem druhům týrání zvířat či krutému zacházení s nimi. Odsuzuje každou činnost, která způsobuje utrpení zvířat.

 

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT se zasazuje o přísnější tresty za týrání zvířat a zlepšení podmínek jejich chovu.

 

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT je dvacátou registrovanou politickou stranou za práva zvířat ve světě, resp. Česká republika je dvacátou zemí, ve které existuje strana zaměřená primárně na obranu práv zvířat.
 

 

ŘV DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

 

V Domažlicích 21. 3. 2021