Prohlášení DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT k mezinárodní spolupráci se stejně zaměřenými stranami

23.05.2019 21:25

Demokratická strana zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT zahájila jednání o mezinárodní spolupráci s holandskou stranou Partij voor de Dieren /Strana pro zvířata/, která má též hlavní programový cíl zpřísnění legislativy proti týrání zvířat.

 

Partij voor de Dieren se stala v roce 2006 první stranou na světě, která se s programem ochrany zvířat dostala do parlamentu. Je zastoupena v obou komorách holandského parlamentu a i v Evropském parlamentu.

 

Partij voor de Dieren vede Mezinárodní hnutí politických stran hájící práva zvířat. V hnutí je zapojeno zatím 19 politických stran: Partij voor de Dieren /Holandsko/, Animal Justice Party /Austrálie/, Trees Party Taiwan /Tchaj-wan/, Tierschutzpartei /Německo/, Tierpartei Schweiz /Švýcarsko/, The Humane Party /USA/, Partido ANIMAIS /Brazílie/, Partito Animalista Italiano /Itálie/, Parti Animaliste /Francie/, PAN /Portugalsko/, PACMA /Španělsko/, Justice for All party /Izrael/, Hayvan Partisi /Turecko/, EOP /Finsko/, Djurens parti /Švédsko/, DierAnimal /Belgie/, Animal Welfare Party /Velká Británie/, Animal Protection Party of Canada /Kanada/, Animal Party Cyprus /Kypr/. Demokratická strana zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT je 20 registrovanou stranou za práva zvířat ve světě, resp. Česká republika je 20 zemí kde existuje strana zaměřená na obranu práv zvířat.

 

Pro volby do Evropského parlamentu se spojilo 11 těchto stran za účelem založit v EP frakci na ochranu zvířat a jejich práv. V případě úspěchu ve volbách by byla součástí této frakce i DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT.

 

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT byla oslovena zástupkyní Nadace Animal Politics Foundation, založenou holandskou stranou Partij voor de Dieren. Nadace byla založena za účelem podpory spolupráce mezi různými stranami v oblasti práv zvířat a životního prostředí.

 

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT zplnomocnila k jednání o mezinárodní spolupráci Mgr. Barboru Tocaeurovou, která je dvojkou na kandidátce do Eurovoleb, povoláním tlumočník a lektor cizích jazyků. Současně vykonává funkci předsedkyně Moravskoslezkého spolku ochránců zvířat.

 

ŘV DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT

V Domažlicích 23. 5. 2019