Prohlášení DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT k výsledku voleb do Evropského parlamentu

13.06.2019 19:44

Demokratická strana zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT /DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT/ se zúčastnila voleb do Evropského parlamentu a obdržela v nich 14 399 hlasů, tj. 0,60%. V pořadí stran, hnutí a koalic skončila na 14. místě z 39 kandidujících subjektů.

 

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT děkuje všem voličům, kteří ji odevzdali svůj hlas. Děkuje i svým kandidátům za práci odvedenou ve volební kampani, reprezentaci strany a jejího programu i priorit. Poděkování patří též členům volebních komisí a dalším příznivcům strany, kteří se zapojili.

 

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandidovala se záměrem bojovat v EP prioritně za ochranu zvířat a jejich práv. Ale současně i za ochranu přírody, životního prostředí, krajiny a kulturního dědictví.

 

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT složila kandidátní listinu ze svých členů a příznivců, resp. dalších ochránců zvířat, kteří se dlouhodobě a aktivně věnují ochraně a záchraně zvířat.

 

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT šla do těchto voleb s 28 kandidáty, tj. s plnou kandidátní listinou. Patřila tak mezi 18 z 39 volebních stran, které měly dostatek kvalitních kandidátů do EP k podání kandidátní listiny s plným počtem kandidátů.

 

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandidovalo do EP 22 žen a 6 mužů, tj. 79% žen a 21% mužů. Věkový průměr kandidátů činil 46 let (u žen 45 let a mužů 50 let).


DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT zahájila před volbami jednání o mezinárodní spolupráci s holandskou stranou Partij voor de Dieren /Strana pro zvířata/, která má též hlavní programovým cíl zpřísnění legislativy proti týrání zvířat.

Partij voor de Dieren se stala v roce 2006 první stranou na světě, která se s programem ochrany zvířat dostala do parlamentu. Je zastoupena v obou komorách holandského parlamentu a také v Evropském parlamentu.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT byla oslovena zástupkyní Nadace Animal Politics Foundation, založenou holandskou stranou Partij voor de Dieren. Nadace byla založena za účelem podpory spolupráce mezi různými stranami v oblasti práv zvířat a životního prostředí.

Partij voor de Dieren vede Mezinárodní hnutí politických stran hájící práva zvířat. V hnutí je zapojeno zatím 19 politických stran z celého světa.

DSZ– ZA PRÁVA ZVÍŘAT je 20 registrovanou „stranou za práva zvířat“ ve světě, resp. Česká republika je 20 zemí, kde existuje strana prioritně zaměřená na obranu práv zvířat.

 

ŘV DSZ- ZA PRÁVA ZVÍŘAT

 

V Domažlicích 13. 6. 2019