Prohlášení DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT o podpoře kandidáta Marka Anděla v senátních volbách - v obvodě č. 12 Strakonice

27.09.2020 20:56

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT se rozhodla v nadcházejících volbách do Senátu Parlamentu České republiky podpořit ve volebním obvodě číslo 12 (Strakonice) kandidáta č. 1 Marka Anděla.

Důvodem pro tuto podporu je téma ochrany zvířat, kterou má Marek Anděl ve svém volebním programu, jehož body se shodují s prioritami DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT:

"Jsem pro důslednější právní ochranu zvířat a podporuji zavedení přísných trestů za týrání zvířat.

Jednou z mých hlavních priorit je také ochrana přírody, krajiny a kulturního dědictví.

Jsem spoluzakladatel projektu Podej tlapku. V roce 2010 jsem se podílel na vzniku tohoto projektu, který si klade za cíl transparentní a adresnou pomoc zvířatům v nouzi. Jedná se jak o pomoc zvířatům v útulcích, tak zvířatům, jejichž majitel není schopen zaplatit odpovídající veterinární péči, ať už pro vážný úraz či nemoc zvířete.

Jsem členem zastupitelstva města Písek a předsedou komise pro životní prostředí."

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT doporučuje svým členům, příznivcům a voličům, aby hlasovali pro výše uvedeného kandidáta na senátora.

ŘV DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT

V Domažlicích 27. 9. 2020