Otevřený dopis lídryně kandidátky DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT do Evropského parlamentu A. Bychlové

09.05.2019 20:39

Vážení,

jak už mnozí možná víte, rozhodla jsem se kandidovat v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu. Přijala jsem nabídku strany DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT, jejíž jsem pro Eurovolby volební lídryně.

Kdo mě zná, tak ví, že se celý svůj život věnuji ochraně zvířat. V roce 2017 jsem založila spolek na ochranu německých ovčáků (Německý ovčák v nouzi, z.s.). Kdo mě zná ještě blíže (tj. ne pouze ze sociálních médií), tak ten ví, že jsem povoláním právnička na Ministerstvu obrany, a druhým vystudovaným oborem jsou mezinárodní vztahy a evropská studia.

Nejsem politik a naší současnou politickou scénu považuji za bezzubý nástroj ovlivňovaný lobbisty a výsměch všem slušným lidem. Denodenně řeším osudy zubožených či jinak strádajících zvířat, která jsou většinou obětí právě našeho nedobře fungujícího systému. Rozhodla jsem se zkusit udělat více a vzít to za druhý konec, ale bez vás ostatních, kteří pomáhají zvířatům v nouzi, to nedokážeme. Potřebujeme vaší podporu. Potřebujeme jí teď a potřebujeme jí 100%. Budeme vděční za sdílení a za šíření informací o nás a našich prioritních bodech, ale nejvíce budeme vděční, když nás v tomto boji podpoříte a 24. nebo 25. května půjdete volit a budete volit č. 34.

Kdo jiný, než ti, kteří aktivně pomáhají zvířatům v nouzi, by měli hájit a prosazovat jejich skutečné zájmy? Přece to nenecháme na politicích jako doposud, když se za tolik let nepodařilo prosadit cokoliv smysluplného, co by zvířata skutečně chránilo. Dokázali se semknout v jiných zemích, dokážeme to také. Již 19 států má politickou stranu hájící práva zvířat. Tyto volby jsou pomyslným prvním krokem, a už jen s ohledem na jejich nízkou volební účast, je to obrovská příležitost posunout ochranu zvířat na vyšší úroveň, kde by konečně začala být vnímána s vážností, a nebyla pouhým politikařením. Krom toho 70% zákonů platných u nás v ČR vznikla na půdě EU.

Všem, kteří aktivně pomáhají zvířatům v nouzi, ať už to jsou záchranné stanice, kočičí a psí útulky nebo jednotlivci, kterým není osud zvířat lhostejný, tak všem nám jde v podstatě o to samé, a to je pomáhat němým tvářím k lepšímu životu. Oni si sami pomoci nedokáží. Pojďme se semknout a bojovat za ně společně, jedině tak dokážeme uspět.

Co se týká nejaktuálnějších novinek, tak se nám podařilo již nyní navázat spolupráci s jedenácti, stejně zaměřenými politickými stranami, které budou v těchto volbách, stejně jako my, usilovat o hlasy voličů. V případě úspěchu bychom na naší spolupráci navázali s cílem vytvořit v Evropském parlamentu politickou frakci, což by bylo za celou historii EU poprvé, kdy by vznikla politická frakce zaměřená výhradně na ochranu zvířat. V praxi by to znamenalo dosažení reálného vlivu na prosazování zájmu zvířat napříč všemi politikami EU.

Mgr. et Mgr. Andrea Bychlová

V Praze 9. května 2019