Prohlášení DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT k plošnému použití jedů na hubení hraboše polního v krajině

09.08.2019 18:34

Demokratická strana zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT /DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT/ je pobouřena návrhem Ministerstva zemědělství na použití velmi nebezpečného jedu Stutox II, jedu na bázi fosfidu zinečnatého, určeného k hubení hraboše polního v naší krajině.

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT upozorňuje, že plošné šíření jedu je velkým nebezpečím pro vše živé, pro všechna zvířata a živočichy. Hrozba otravy hrozí i domácím zvířatům.

 

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT proto podporuje všechny iniciativy, akce a petice, které proti tomuto kroku MZ vystupují. DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT se ke všem těmto akcím připojuje.

 

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT nechápe, že se nikdo nepozastaví nad tím,  jaký strašný účinek má tento jed, resp. jakou krutou smrtí pak tato zvířata umírají. DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT je už ze zásady proti používání jedů vůči jakýmkoli živým tvorům. Proto protestuje i proti tomuto záměru bezcitného zabíjení hrabošů polních, kdy bolestivá smrt přichází až po několika hodinách velkého utrpení.

 

DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT vyzývá Ministerstvo zemědělství, aby od tohoto nešťastného a nebezpečného kroku upustilo a naopak se zasazovalo o větší ochranu zvířat i přírody a o zdravé zemědělství, např. tím, aby nepodporovalo používání pesticidů.

 

ŘV DSZ – ZA PRÁVA ZVÍŘAT

 

V Domažlicích 9. 8. 2019